A telihold napja és az azt megelőző és követő nap sokak számára nehezebb időszak.

Vannak akik nehezen alszanak el, érzékenyebbek, feszültebbek, a legkisebb problémát is óriásinak látják. Emiatt gyakoribbak a veszekedések, a balesetek és egyéb nem várt események is. Mint minden érmének, természetesen ennek a jelenségnek is két oldala van. Felhasználhatjuk a telihold pozitív hatásait is, és igyekezhetünk mérsékelni a negatívakat. Hogyan?

Amennyire lehet kerüljük a stresszes helyzeteket, nem baj ha ilyenkor elnézőbbek, előzékenyebbek vagyunk. Kiváló alkalom arra is, hogy önmagunkkal és másokkal szemben is gyakoroljuk a toleranciát, az elfogadást illetve az elengedést (ne rágódjunk egyes szavakon, ki mit miért mondott stb)

Ne időzítsünk műtéteket és kozmetikai beavatkozásokat sem erre a napra, mivel nagyobb a vérzés mennyisége és a sebek keletkezésének esélye.

Szellemi, mentális szinten jobb ha nem most hozunk fontos döntéseket, mert az érzelmi instabilitás, ami ilyenkor jellemző ránk, nem kedvez a letisztult gondolkodást, céltudatosságot és hideg logikát igénylő folyamatoknak.

Ne ma vágjunk bele új projektekbe, ez majd Újholdkor lesz szerencsés. Ne ma akarjunk új életet kezdeni!

Mire alkalmas a telihold időszaka?

  • Azokkal a feladatokkal amelyekkel most kerülünk szembe, fontos az elfogadás, hogy most ez számodra a kihívás és próbálj meg megbékélni ezzel. Az aggodalmaskodás és szorongás nem segít hozzá a megoldáshoz, ha viszont elfogadjuk azt, ahol jelenleg tatunk, az már fél siker. Tegyük meg azt, amit tudunk, és bízzunk benne, hogy nemsokára újra beindulnak azok a folyamatok, amelyek akár egyetlen szempillantás alatt a megoldás útjára terelhetnek bennünket!

  • A mai nap nem a kemény munkáé, úgysem leszünk igazán hatékonyak. Iktassunk be olyan tevékenységeket is, amelyek örömet okoznak, feltöltenek.

  • Azok a feladatok, ahol úgyszólván csak fel kell tenni a pontot az i-re, ma elsőbbséget élveznek – végezzük el az utolsó simításokat – a telihold támogatja a befejezést.

  • A tisztító, méregtelenítő kúrák elkezdését tegyük a teliholdat követő napokra, válasszunk egészségesebb fogásokat, és legyünk mértéktartóak az asztalnál!

  • Fokozottan figyeljünk folyadékfogyasztásunkra!

  • A mozgás szintén segít levezetni a felesleges feszültséget. Jó hatású a jóga, ami ráadásul a finomenergiákat is egyensúlyba hozza.

  • A meditáció testi, lelki, szellemi szintekre egyformán jó hatású. Nyugtat, lazít, elősegíti a gyógyulást és az energiaáramlás kiegyenlítődését ezért érdemes ma lazítani, venni egy jó forró fürdőt (használhatunk olajokat: levendula, kamilla, citrom, narancs, citromfű, bergamott, rózsafa) vagy egy finom masszázst. Pihenjünk, relaxáljunk, meditáljunk, így fejezzük be a napunkat, segíteni fogja a nyugodtabb, pihentetőbb alvásunkat.

  • Használjunk gyógynövényeket és más szelíd gyógymódokat a lélek megnyugtatására. Jó hatásúak az alábbi gyógyfüvekből készített főzetek: citromfű, levendula, hársfa, kamilla.

Szép napot, estére jó pihenést kívánok!