TESTÜNK SEGÍTSÉGÉRE…

 

 

ÁLLAPOTFELMÉRŐ MÓDSZER Dr. Reinhold Voll útmutatásai alapján

 

Voll-elektroakupunktúrás állapotfelmérés amely lehet:

– allergia szűrés (fűre, fára, élelmiszerre, nehézfémekre, állatokra, egyebekre)
– méregtérkép készítés (belső szerveken, ízületekben, erekben lerakódások, stb)
– emésztő- és bélrendszeri szűrés (gyomor, epe, máj, hasnyálmirigy, bélszakaszok, stb)
– érrendszeri szűrés (koszorús erek, vénák, visszerek, stb)
– csontrendszer és ízületi mérés (alsó- felső végtagok, gerinc, stb)
– vizeleti- és kiválasztó rendszeri mérés (vese, hólyag, prosztata, stb)
– teljeskörű állapotfelmérés (meridiánrendszeren keresztül)
– gyermekek felmérése kb 10 perc + szülővel az értékek megbeszélése, kezelési terv készítése, javaslatok

 

A MÓDSZERRŐL

Dr. Reinhold Voll 1953-ban fedezte fel a róla elnevezett vizsgálati módszert, mely során az ismert akupunktúrás pontokra ingeráramot bocsátunk egy speciális „ceruza” segítségével, s közben műszerrel mérjük a szövetek vezetőképességét. Ezzel  az adott pontokhoz és meridiánhoz tartozó szervekről – reakcióképességükről, funkcionális állapotukról – beszédes információk nyerhetők.

A Dr. Reinhold Voll által kidolgozott természetgyógyászati módszer révén ½ -1 óra alatt feltérképezhető az emberi szervezet energetikai helyzete. Holisztikus szemléletű módszer, mely az egész szervezetet vizsgálja. Abban a korai stádiumban is, amikor még nincs tünete, nincs pozitív laboratóriumi, avagy más lelete, már jelzi a szervezetben készülődő betegséget. Ezzel korai felmérést, sőt megelőzést tesz lehetővé.

Miről árulkodnak az értékek?

Egy 100 egységre beosztott digitális kijelző jelzi a szerv energetikai állapotát. Dr. Voll megfigyelte, hogy az egészséges szerv mindig ötvenet mutat. Ha egy szervben gyulladás van, akkor alacsony az ellenállása, tehát magas értéket kapunk.

Egy egészséges szerv a rákapcsolt alacsony áramot képes szinten tartani, mert jó a vezető képessége. A beteg szerv esetében az áram csökkenő tendenciát mutat, a skálán mutatóesést észlelünk. A hasonlóság elvén alapuló homeopátia bekapcsolásával, és e módszerrel kideríthető a betegségek oka, oki diagnózist ad, mely tökéletesebb gyógyulást eredményez.

A mérés folyamán egy 0–100-ig terjedő skálán ábrázolják az adott pontokhoz tartozó áramerősséget: ez normál esetben 9,1 mA, ami a skálán az 50-es értéknek felel meg. A normál értékek 50–60 közt találhatóak. A 60–80 közötti értékek általában akut gyulladás, irritáció, szervi túlműködés jelzői, a 80–100 köztiek pedig súlyos, akut gyulladást, erőteljes salakanyag-túlterhelést vagy allergiás folyamatot jeleznek. Ha a mutató 40–50 között áll meg, akkor az adott szerv alulműködését, strukturális elváltozását jelzi, ha pedig 40 alatt, akkor komolyabb sejtszintű károsodását lehet feltételezni.

A Voll-vizsgálat eredményei és következtetései

Ha a mérési érték nem stabil, azaz a mért értéket a szervezet nem képes szinten tartani, azt „mutatóesés”-nek hívjuk. Ez gyulladásos vagy degeneratív (elfajulást okozó) folyamatokra enged következtetni, vagy erős földsugárzás-terhelés is okozhatja.

Az ún. gyógyszertesztelés segítségével homeopátiásan (izopátiásan) elkészített kóros szövetek, ill. kórokozók és mérgek tesztampullái tesztelhetők, melyek esetén a mutatóesés mértéke, viselkedése és a mért abszolút érték változhat. A gyógyszertesztek segítségével kórfolyamatok pontosíthatók, betegségre való hajlamok valószínűsíthetők, allergizáló tényezők azonosíthatók be, gyógyszer-toleranciára következtethetünk, ill. az azonos hatásterületű gyógyszerek közötti választást könnyíthetjük meg, melyben a természetgyógyász segít eligazodni.

Kitesztelhető az adott páciens számára mely desodor, mely étel, mely gyógyszer, mely fogászati tömőanyag a szövetbarát, a legkedvezőbb. De az is, hogy mennyi ólom, mennyi amalgám rakódott le a kötőszövetünkben, vesénkben stb.

Az elektroakupunktúrának különösen nagy a jelentősége gócok felkutatásában és gyógyításában. Nagyon sok belgyógyászati, allergológiai, reumatológiai, bőrgyógyászati betegség hátterében valamilyen rejtett gócot sikerült igazolni (pl. hajhullás, szívizomgyulladás stb.). A góckutatás, illetve annak megszüntetése azért fontos, mert míg a heveny gyulladás heves tünetekkel jár, -pír, tumor, fájdalom, meleg,- addig a krónikus gyulladás, így a góc is tünetszegény, vagy nem ad tünetet. Vagy csak általános a szervezetre gyakorolt hatásuk jelentkezik: pl. hőemelkedés, vérszegénység, gyengeség, fáradékonyság, levertség, idegesség, alvászavar, reumatikus izületi panaszok. Számtalan betegséget sikerült már orvosolni ezen összefüggések figyelembevételével, így egyebek között a meddőséget is.
Voll doktor módszere talán az allopátia és a homeopátia képviselőit is közelebb hozza egymáshoz.

A vizsgálat jelentősége a következőkben foglalható össze:

– Felmérhető a különböző szervek, szövetek és meridiánok regulációs (szabályzó) képessége, funkcionális állapota, felfedezhetők a regulációs gócok, zavarómezők.

– Felmérhető a pontok, meridiánok, funkciós körök és a hozzájuk reflexesen tartozó szervek, szövetek energetikai állapota, annak normálistól való eltérése.

– A beteg állapota a kezelés során és után kontrollálható, nyomon követhető.

– Felmérhető a szervezet általános vitalitása, vegetatív tónusa és a stresszterheltsége.

A felmérés alapján:

– könnyebb egyénre szabott terápiás és vizsgálati tervet összeállítani,

– továbbá könnyebb meghatározni, hogy az életmódban mire érdemes odafigyelni, mit érdemes változtatni, ha a csökkent funkciójú szerveket, funkciókat szeretnénk helyreállítani, vagy az állapot rosszabbodását szeretnénk elkerülni

– mely kórokozók, környezetszennyező anyagok stb. játszhattak közre a jelen panaszok kialakulásában

A vizsgálat teljesen fájdalommentes, kb. 20-25 percet vesz igénybe, ruhában, széken ülve történik és előtte nem szükséges éhgyomorra érkezni.

 

ÉLETMÓD TANÁCSADÁS

 

Munkámat segíti, hogy rendelkezem orvosi háttérrel, folyamatosan konzultálok a szakterületen dolgozó orvossal.

Az emberi szervezet az emésztéshez savas (gyomor) és lúgos (vékonybél) környezetet biztosít.

Ha egy étkezésen belül fehérjét és szénhidrátot (rántott hús krumplival) is beviszünk a szervezetbe a gyomorban az étel túlzottan sok időt tölt el. Amíg a fehérjék bontódnak, a szénhidrátok kénytelenek várakozni, így a baktériumoknak és gombáknak megfelelő táptalajt biztosítanak, elindítva ezzel egyfajta rothadási folyamatot ami gázosodást is okozhat. Amennyiben nem sikerül a fehérjéket maradéktalanul lebontani, azok átkerülnek a vékonybélbe, ahol már lúgos környezet van a szénhidrátok bontásához, így nem tudnak emésztődni; megint csak a baktériumoknak, gombáknak nyújtanak lehetőséget…

Amikor egy étkezésen belül különböző emésztést igénylő táplálékokat keverünk össze, egyik sem emésztődik meg megfelelően és méreganyagok keletkeznek, amelyek nem tudnak kiürülni, így felhalmozódnak pl a zsírsejtekben..

Három fő szabályt érdemes betartani a helyes táplálkozáshoz:

  • Ne keverjük az állati eredetű élelmiszereket és a magas szénhidrát-tartalmúakat egy étkezésen belül

  • Ne együnk nyers gyümölcsöt és nyers zöldséget egy étkezésen belül

  • Fogyasszunk szervezetünk számára megfelelő mennyiségű vizet!

Jó szokás, ha az áruk cimkéit elolvassuk, hogy minél egészségesebb ételeket válasszunk!

A legjobb gyógymód az embernek a helyes táplálkozás.

A jó étel megfelelően emésztődik, energiával és gyógyító tápanyagokkal látja el a szervezetet és csökkenti a stresszt.

Betegség esetén a jó táplálék összeállítás segít felgyorsítani a gyógyulást

Sajnos sokan (még orvosok is ) tévesen határozzák meg az ember napi víz szükségletét 2 liter folyadéknak nevezve, ami alatt mindenfélét értenek, még a levest is. A testünknek nem akármire, hanem vízre van szüksége.
Kb. 2 LITER VÍZRE NAPONTA!

A vízhiány miatt azért leszünk fáradtak, mert az agyunk egy 1%-os elektrolit oldatban úszik, az információ az ebben lévő ionok mozgásával áramlik elektromágneses folyamatok során (olyan, mint pl. az elem)

Ha megváltozik az agyvíz koncentrációja, nem lesz megfelelő az információáramlás, sőt a nyomásváltozás fejfájást is okozhat. Mivel a testünk egy csodálatos szerkezet és ezt megpróbálja megakadályozni ezért egy ideig máshonnan von el vizet, pl. az ízületekből (ízületi fájdalmak), emésztőrendszerből (gyomor és bélproblémák, egy idő után akár az életet veszélyeztető formában), a vérből ( magas vérnyomás, a sűrű vért a szív nehezebben hajtja), stb. Persze ez évek alatt megy végbe a krónikus vízhiány miatt, de minek ezt megvárni. Ennél olcsóbb és kellemesebb megelőzési módot nehéz találni.

A víz azonban önmagában kevés, szükség van még sóra is. De nem akármilyen sóra, mert a közönséges és ráadásul tisztított, jódozott só, tudjuk, hogy káros. Az elektrolit oldat a só nélkül (jófajta só) nem működik. Javaslom a Fytomineralt* mely természetes kolloid oldat formájában tartalmazza a Mengyelejev-féle periódusos rendszer több mint 60 elemét. Szervezetünk kolloid ásványi anyagokból kevesebbet igényel, ráadásul képes kiválasztani közülük, hogy az adott állapotban éppen melyikből mennyire van szüksége.

A kávé, tea (fekete) és a szeszes italok meggátolják a vas felszívódását.

A rágózás megzavarja a szervezet elektromos rendszerét.

A receptek között a szétválasztó étrendnek megfelelő, jó minőségű táplálékokat találunk.

Mindezekkel együtt jó ha tudjuk, hogy hiába teszünk meg mindent a testünkért, ha nem vagyunk békében önmagunkkal, ha nem találjuk meg a lelki és szellemi egyensúlyt, békét és harmóniát az életünkben!

KRISTÁLYHARMONIZÁLÁS

 

Válassza ki saját kristályát, és a másodikat féláron kapja!*

*Az olcsóbb kristályt számoljuk féláron.

Az ásványokkal, kövekkel való gyógyításról már 5000 évvel ezelőttről is vannak feljegyzések. Amikor valaki ösztönösen ráérez egy kő vonzására, és kiválasztja azt, rendszerint az is bebizonyosodik, hogy annak a gyógyító hatása éppen az ő fizikai vagy lelki bajára lesz megoldás.

Előfordul, hogy valaki azt mondja, nem hisz ezekben a gyógyhatásokban, ugyanakkor kiválasztja a neki megtetsző követ. Ilyenkor mondom azt, hogy a kő máris dolgozott, hiszen a lélekre gyakorolt hatását bizonyította. Amikor jó érzéssel nézünk és kezünkbe fogunk valamit, gondolataink pozitívvá válnak, innen már csak egy lépés, hogy testünkben beinduljon az öngyógyítási folyamat.

A kristályok, mint az eleven lények sugároznak, azaz különböző rezgéseket bocsátanak ki magukból. Olyan finom energiamezőkkel rendelkeznek, amelyek az élőlényeket különböző energiákkal töltik fel, védik, erősítik képességeiket, a belső energiaáramlást szabályozzák, a külső energiával lévő kapcsolatot elősegítik, megnyugtatják és megvigasztalják, harmonizálják és így gyógyítják. A nemeskövek kisugárzása által a sérült aura „segítséget” kap, és így az ember közérzete kellemesebbé, jobbá válik.

KRISTÁLYTISZTÍTÁS

Kristályok alkalmazása során bioenergetikai csereinformáció jön létre az ember és a kristály között. Ezért az alap, amit megtehetünk kristályunkért és magunkért, az a kristály rendszeres tisztítása.

Amikor kristályt vásárolunk, részesítsük előnybe az olyan lelőhelyeket, (természetgyógyászati ill. kristály-bolt) ahol már tisztított, feltöltött kristályokat árulnak. Ez esetben nyugodtan használhatjuk kristályunkat már a megvétel napján. Természetesen érdemes betartani a fokozatosság elvét a kristályok alkalmazásakor is. Aki még nem szokott a kristályok energiájához, az először csak néhány órát tartsa magánál kristályát. Másnap már lehet egy délelőtt vagy délután, a következő napokban pedig már az egész napos hordás is javasolt. Aki gyógytó szándékkal hordja kristályát, az éjszakára a párnája alá vagy éjjeli szekrényére is helyezheti.

Ha nem tisztított, feltöltött kristályt vásároltunk akkor mindenképpen tisztítsuk meg mielőtt hordanánk, vagy alkalmaznánk. Nemcsak azért kell megtisztítanunk, mert poros, hanem mert több kézen és több alakformáló tevékenységen esett át, mielőtt hozzánk került. Mi pedig a kristály tiszta energiáját szeretnénk érvényre juttatni.

Kristályunk energetikai erejét megtarthatjuk ha rendszeresen, kb. 3-4 hetente elvégezzük a tisztítását. Többen úgy gondolják, hogy a Nap energiája megfelelő minden kristály számára. Természetesen ez nem igaz! Néhányukat még károsítja, fakítja is a napsugárzás. Ha belegondolunk, csak nagyon kevés kristály található meg a felszínen. A kristályok java részéhez bányászással jutnak. Éppen ezért a kristályok nagy része nem bírja az erős napsugárzást! A nap hatására természetesen feltöltődik, de megváltozik energetikája! A Hold energiája viszont kíméletes, megfelelő az energetikai harmonizáláshoz, töltéshez. Holdtölte esetén a legerősebb a töltő energia, ezért javasoljuk, hogy teliholdkor töltsük kövünket!

Általános tisztítás lépései: kiürítés – tisztítás – feltöltés

  1. Kiürítés: A kristályok a használat során statikusan és energetikailag is feltöltődnek. A kiürítés kétféle módon történhet. Egyrészt vízzel: folyó langyos vagy hideg víz alatt addig mossuk a kristályt, míg tisztának nem érezzük. (ez kb 5-10 perc)

Másrészt sokkoljuk a kristályt: két követ egy határozott mozdulattal egymáshoz ütünk (nem túl erősen, nehogy összetörjük). Ezzel úgymond sokkot okozunk bennük, amely által kiürülnek.

  1. Tisztítási módok:

Kristályok tengeri sós tisztítása:

Töltsünk sót egy üvegtálkába (mindegy, hogy milyet de talán legjobb a tengeri só), takarjuk le pamut vagy selyemkendővel és helyezzük rá a kristályunkat és (kristálytól függően) 2-6 óráig hagyjuk így. A só kiszívja belőle a negatív energiát, tisztítja, tehermentesíti kristályunkat természetes módon.

Gyakran ajánlják, hogy rakjuk közvetlen sóba és takarjuk be sóval a kristályt, de kísérletek igazolták, hogy egyes köveket károsít ez a módszer, mert elveszítik energetikai hatásukat. Ezért sem szabad sós vízben áztatni a kristályokat.

Tűz és só:

Sómécsessel is lehet kristályokat tisztítani úgy, hogy a köveket a mécses peremére tesszük. A meleg fokozza a tisztító hatást.

Nem minden kristály viseli el a sót és a tüzet, ezért ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, inkább az alábbi tisztítási módok közül válasszunk!

Füst:

Az indiánok és sámánok által is kedvelt módszer a füsttel való tisztítás. Legjobb ha tömjén vagy szantálfüstölőt vásárolunk, és ennek füstjében tisztítjuk kristályainkat.

Föld:

Egy csak erre a célra használt edénybe földet teszünk, és ebbe rakjuk kristályunkat. Ennek a módszernek hátránya lehet, hogy a föld minőségéből adódóan a savak megtámadhatják a követ.

Reiki:

A reikiben jártasak megtisztíthatják köveiket reiki-energia segítségével is, amely mind a tisztításra, mind a feltöltésre alkalmas.

  1. Feltöltés:

Reiki-energia: lásd előbb

Nap: kiürítés és tisztítás után a kristályt helyezzük ki a napra 2-3 órára. A kristályokat sose tegyük tűző napra! A tisztításnak erre a formájára a napfelkelte és a naplemente időszaka a legalkalmasabb. Napfénnyel tisztítható, tölthető kristályok: napkő, tűzkő, achátok közül tűzachát, … (és lásd: speciális esetek)

Hold: kiürítés és tisztítás után a kristályt helyezzük olyan helyre – pl: ablakpárkány – ahol érheti a Hold fénye. A Napénál sokkal lágyabb energia, így kint hagyhatjuk egész éjszakára.

Speciális esetek: van néhány olyan kivételes eset, mely indokolhatja a kristály Napenergiával való feltöltését. Pl: Holdkövet csak abban az esetben szabad Napfénnyel tölteni, ha a hölgynek arra van szüksége, hogy nőiességét „tüzesebben” élje meg. Természetesen fontos, hogy erre készen álljon!

Az adott kő energetikáira szükség van, de nem tisztán arra a energiára, hanem annak módosított változatára, ekkor választhatunk eltérő feltöltési módszert is a cél elérése érdekében. Fontos, hogy ekkor mindig tudatos célunk legyen, és adott probléma megoldására töltsük kristályunkat.

Kristályunkat csak rövid időre adjuk más kezébe, de ne hordja más, csak nagyon alapos tisztítás után! A kristály ráhangolódott a mi belső rezgésünkre, energiánkra, és ha tisztítás nélkül adjuk tovább, a „negatív”, mások számára nem szükséges energiákat is átadjuk. Kristályainkat nyugodtan tegyük ki nyílt térbe, ne zárjuk el, azonban ne helyezzük mesterséges elektromos tér közelébe, csak akkor, ha kifejezetten azon terület tisztítása a szándékunk (pl. számítógép vagy TV→ elektroszmog, illetve káros földsugárzások kivédése). Ebben az esetben is fontos a kristály havi rendszeres tisztítása, és ezt a kristályt már csak ezzel a célzattal szabad használni!

Forrás: Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve

KRISTÁLYOK FAJTÁI

Achát

A kalcedoncsoport szalagos színezésű kvarcmódosulata. Színe többnyire kék, szürke, homok barna.
Gyógyhatások: agy, agyhártyagyulladás, belek, bőr, daganatok, emésztés, epilepszia, fekélyek, fogíny, holdkórosság, hólyagelzáródás, hormonok, idegek, láz, lép, méregtelenítés, olvasási zavarok, prosztata, röntgensugárzás, sejtrugalmasság, vörösvérsejtek.
Lelki hatások: bátorság, depresszió és letargia ellen, öröm és boldogságérzet erősítésére.

Citrin

Kvarckristály. Színe sárga, zöldessárgától aranybarnáig. Színadó anyaga a vas.
Gyógyhatások: általános erősítő, anyagcsere, belek, cukorbaj, emésztés, égés, hasi szervek, immunrendszer, izomrendszer, máj, méregtelenítés, napfonat, szív, vakbél, vesék, vérkeringés, vitalitás.
Lelki hatások: érthetőség, hangulatingadozások, kiegyensúlyozottság, önbizalom, öngyilkossági hajlam veszélye, ön pusztítás, szerencsekő.

Akvamarin

Világoskék berillium agyagsziklát, színadó anyaga a vas. 
Gyógyhatások: anyagcsere, állkapocs, csecsemőmirigy, csigolyák, csontok, fehérvérsejtek, fogak, garat, gyomorfekély, idegek, immunrendszer, karok, kezek, lép, máj, nyakszirt, szemek, szív, szív koszorú erek, szívinfarktus megelőzése, torok, vesék. 
Lelki hatások: érthetőség, félénkség, rátermettség, tájékozódás zavara, világosság.

Azurit

réz tartalmú víz mentes karbonát lapos kristályokkal vagy kéregszerű bevonatként. Színe sötétkék.
Gyógyhatások: csontok, immunrendszer, ízületek, központi idegrendszer, öngyógyító központ, pajzsmirigy működés szabályozása, vérkeringés, vitalitás.
Lelki hatások: alvás, koncentráció, látomások, védettség érzése.

Ametiszt

Lila kvarckristály, színét a vas, mangán és titán által kapja.
Gyógyhatások: általános erősítő, agy, agyalapi mirigy, agy féltekék, alultápláltság, anyagcsere, cukorbaj, csecsemőmirigy, epilepszia, fejfájás, földsugárzások, görcsök, gyomorfekély, hasnyálmirigy, hormonok, idegrendszer, középagy, légcső, mandulák, migrén, mirigyek, olvasási zavarok, ödéma, pajzsmirigy, röntgen – és más sugárzások, szemek, színvakság, tarkómerevség, terhesség-szülés, termékenység, vércukor, vitalitás, zsírszövet.
Lelki hatások: akarat, alvás, bizonytalanság, emlékezőképesség, hangulat-ingadozások, intuició, lidérces álmok, mentális világosság és kiegyensúlyozottság, önállóság, önbecsülés, indulatok kezelése, szeretet képessége, szerencsekő.

Aventurin

Szürkészöld, szemcsés kvarcmódosulat, színadó anyaga a krómcsillám.
Gyógyhatások: allergia, bőr, csecsemőmirigy, ideg és izomrendszer, pszihoszomatikus betegségek, szemek, védelem, vérömleny.
Lelki hatások: eredetiség, egyensúlyban tartás, félelem, függetlenség, hangulatingadozások, öröm – boldogság, szorongás

Dioptáz

A dioptáz neve a görög Diopteia névből származik, ami annyit jelent hogy „áttetsző”. Sokáig a dioptázt a smaragddal keverték össze. Fantasztikus színe miatt a dioptáz az ókor óta ékkőként és erős természetgyógyászati gyógyító kőként volt ismert. A dioptáz a gazdagság köve. A legritkább és legkeresettebb ásványok közé tartozik.

Gyógyhatások: Segít fejfájásnál, migrénes rohamoknál, vérnyomáscsökkentő hatása is van. Leépíti a stresszt és a feszültséget, ellensúlyozza a táplálkozási hiányosságokat, segít egyensúlyzavaroknál, szív- és tüdőproblémánál és általánosan sejtzavarok esetében. A dioptáz hatékony szürke és zöld hályognál, retinaleválásnál, szivárvány- és kötőhártya gyulladásainál, szemárpánál. Ezenkívül a dioptáz nehéz megbetegedéseknél felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Csökkenti a fájdalmakat és a görcsöket. Májregeneráló hatása ismert. Emeli a potenciát és növeli a szexuális erőt. Megvéd a szexuális koraérettségtől és segít a pubertás korban ezt elfogadni. Óvja a légutak egészségét és segít az allergiás és krónikus fertőzéseknél.

Lelki hatások: Segíti a fantáziát, az ötletgazdagságot és a kreativitást, magabiztosságot, reményt hoz és mély érzésűvé tesz bennünket. A dioptáz erős szellemi tisztító és méregtelenítő. A harmadik szemre helyezve segíti a tisztánlátás fejlesztését. Igen fontos kristálya azoknak, akik nem szeretnek a bőrükben lenni, segít a jelen pillanatra koncentrálni. Aktiválja az előző életekből hozott emlékképeket.

Tisztítása, tárolása: A dioptázt ne tegyük vízbe. A legbiztosabb megoldás a dioptáz tisztítására a tudati energiával történő tisztítás. Emellett lehet Reikivel, csengő hanggal, hangtálakkal is tisztítani.

Gránát

vörös cirkónium- szilikát átlátszótól átlátszatlanig.
Gyógyhatások: anyagcsere, bőr, csontváz, fehérvérsejtek, fejfájás, gyulladások, hemoglobin, láz, máj, nemi betegségek, pajzsmirigy, potenciagyengeség, sejtmegújulás, szexuális problémák, szifilisz, szív, vesék, vérplazma, vérszegénység.
Lelki hatások: bosszúság, depresszió, fantázia, központosítás, lidérc álmok, önbecsülés, önzetlenség, pszichoszomatikus betegségek, szexuális konfliktusok.

Hegyikristály

Átlátszó, színtelen kvarckristály, kovasav, szilicium-dioxid. 
Gyógyhatások: belek, emésztés, fekélyek, fertőzések, földsugárzások, hormonzavarok, idegrendszer, kimerültség, leukémia, mirigyek, nyirokrendszer, pajzsmirigy működés szabályozása, rák-első stádiumban, szemek, szemhályog, szív, tobozmirigy, tüdő, védelem, vérkeringés, vérsejtek: fehér és vörös, vérszegénység, vérzések-sebek, vitalitás, zsírszövet. 
Lelki hatások: egyensúlyban tartás / kiegyensúlyozottság, érzékenység, érzelmi blokád, hisztéria, kifejezőkészség, védettség érzése.

Hematit

A hematitot vérkőnek is nevezik, mivel magas vastartalma miatt pozitív hatással van a vérképzésre.
Gyógyhatások: Keringésre, sejt- és vérfelépítésre, májra. Merevség, vashiány ellen. A hematit megóvja a vért a különböző betegségektől. Segít vérszegénységnél, vérömlenynél és leukémiánál. A hematitnak vérnyomás-szabályozó hatása van. Ösztönzi a vérképzést. Erősíti a májat, a lépet, a tüdőt és a veséket. Támogatja a gyógyulást, segít szempanaszok ellen.
Lelki hatások: Ösztönzi a dinamikát és a vitalitást, aktiválja az akarat- és tetterőt. Támogatja az elalvást, ösztönzi a spontaneitást, az életkedvet. A hematit több életörömöt ajándékoz nekünk. Megtanuljuk, hogy legyünk újra önállóak és hogyan vehetjük kezünkbe életünk irányítását. A lelki görcsök, melyek a szervek funkcióira is kihatnak, a hematit segítségével csökkenthetők. Sok sugárzástól megszabadít bennünket.

Jade

Leépíti az előítéleteket, erősíti bátorságunkat és személyiségünket. A zöld jade egy termékenységet segítő kő. Helyreállítja a sav-bázis és a vízháztartást.
Gyógyhatások: A jade ösztönzi a vesetevékenységet és az idegrendszert, méregteleníti a szervezetet, hatékony vérzéscsillapító, erősíti a szívet és a keringést. A zöld jade segít vese-, lép- és bélfájdalmaknál. Megóv kólika ellen.

Lelki hatások: Nyugtatja az idegeket, leépíti az előítéleteket, erősíti a szellemi aktivitást és tetterőt. A szerelem és a harmónia köve, javítja a reakcióskészséget, bizalmat, magabiztosságot, önbizalmat és önállóságot ad viselőjének. Több örömöt és életkedvet ajándékoz. A jade erősíti bátorságunkat és személyiségünket, segít félelmeknél és lámpaláznál.

Karneol

A karneol az ókor legértékesebb köveihez tartozik. Színe a naplementére emlékeztet, a görögök ezért a visszatérő nap szimbólumának tartották. A legtöbb nőgyógyászati problémára, mint miómák, ciszták, petefészek gyulladása, illetve daganatok kezelésénél hatásos segítséget nyújt. Viselőjének több bátorságot ad, erősíti az életörömöt.

Gyógyhatások: Az emésztésre, az anyagcserére, a belekre, a májra, az alhasra, a keringésre nagyon hatásos. Vértisztátalanság, reuma, szénanátha, orrvérzés ellen. Csillapítja a vérzést, erősíti a keringést, a lépet, az immunrendszert, átvizsgálja a gyomor, a belek, a máj és a vesék funkcióját, segít fogínyvérzésnél, anyagcserezavarnál. A karneol javítja a vérképet, segít trombózis esetén. Szerepet játszik a szorulások megszüntetésében, feloldja a vese- és hólyagköveket. Véres vizeletnél hatékonyan alkalmazható.

Lelki hatások: Viselőjének több bátorságot ad, erősíti az életörömöt. A vörös karneol inkább a testi problémákra hat. Vastartalmán keresztül több tetterőt kölcsönöz, határozottságot ad. Trigonális kőként segít mindkét lábbal a földön állni és teljesen a jelenben lenni. Segít gyenge koncentrálóképességnél és zavarodottságnál is. Segít a munkastíluson finomítani.

Malachit

Az egyiptomiak  a malachitot a remény és a bizakodás köveként tisztelték, viselőjének szerencsét és harmóniát hoz a partnerkapcsolatba. A malachit érzelmi közvetlenséget, őszinteséget ad, javítja a kitartást. Megóv a negatív sugárzásoktól. Az erős menstruációs fájdalmak specialitása.

Gyógyhatások: A csont és a gerincoszlop megbetegedéseinél, porckorong-problémánál, reumánál és ízületi gyulladásnál, hatásos krónikus légúti betegségeknél, asztmánál, erősíti a szívizmot, stabilizálja és erősíti a keringési rendszert, a látóidegeket, támogatja a gyerekek fejlődését. Nyugalomra, kiegyensúlyozottságra, szívre, májra, méregtelenítésre. Gyulladások, blokkok, reuma, merevség ellen. Az erős menstruációs fájdalmak specialitása. Jó a szülés utáni tejképzésre, erősíti a hasnyálmirigyet, az agyat, a szívet, a szemeket és a keringési rendszert, egészen speciálisan segít a sclerosis multiplexnél és parkinzon-kórnál.

Lelki hatások: Vigaszt és reményt ad a szerencsétlen szerelemben. A tudattalan érzelmeket a felszínre hozza. Nagyon hatásos kő a tartózkodó, bizonytalan emberek számára. Segít valamennyi pszichoszomatikus megbetegedésnél. Erősíti a képzelőerőt és jobb felfogóképességről gondoskodik. Felébreszti a megértést, a malachit a barátság szimbóluma is. Feloldja a negatív élményeket, amelyek a múltból származnak. Erősíti a nőies mágnességet, azaz a hölgyeket titokzatosabbá és elbűvölőbbé teszi. A malachit érzelmi közvetlenséget, őszinteséget ad, javítja a kitartást. Megóv a negatív sugárzásoktól.

Jáspis

Erősíti az önbizalmat, akaraterőt és a kitartást, a dinamika köve. Harmonizálja a testet és a lelket, érzékenységet és megértést közvetít.

Gyógyhatások: Megállítja a vérzést, hatásos teltség, puffadás, hányinger ellen, emésztési problémáknál, az epehólyag, a vesék és a máj megbetegedéseinél, stabilizálja a test védekező rendszerét. Jó a gyomorra, a belekre, a májra, a keringésre, terhességhez, szüléshez, a nemi szervekre, földelésre. Negatív befolyás (rezgések, energiák), puffadás, székrekedés, menstruációs panaszok ellen.
Segít a terhességben, emésztési zavaroknál, aktivizálja a szaporító szerveket, támogatja a májat, a lépet és a hasnyálmirigyet, erősíti a gyomrot és megakadályozza a hányingert. Támogatja a vérképzést, segít epilepsziánál és hólyagpanaszoknál.
A vörös jáspis egy nagyon erős kő, amely egyik „házi gyógyszertárból” sem hiányozhat. Csillapítja a rosszullétet.

Lelki hatások: Erősíti az önbizalmat, akaraterőt a kitartást, a vitalitást. A dinamika köve. A jáspis jótékony hatással van  a félelmekre, csökkenti az apátiát, a hiányos emlékezőképességet, idegességet, ijedős természetet, stresszt, meggondolatlanságot. Belső elégedettséget ad és hatásos a belső nyugtalanság ellen, de akaratgyengeség, céltalanság ellen is hasznos. Támogatja a kitartást, ösztönzi az akaraterőt és az érvényesülési képességet.
Harmonizálja a testet és a lelket, érzékenységet és megértést közvetít, elveszi a negatív rezgéseket. A vörös jáspisnak erős harmonizáló hatása van a test negatív rezgéseire. Úgy hat mint egy villámhárító és felszabadít a blokkok és más emberek befolyása alól.
A belső harmónia egy magasabb fokát érhetjük el, amely közvetlenül több elégedettséget és megértést hoz a házasságban, barátságban és a hivatásban.

Krizokolla

Több ókori nép a remény köveként is tisztelte. Általában más ásványokkal, mint pl. malachittal, kalcedonnal, kvarccal nő össze. A krizokolla nyugtató hatásán keresztül feloldja a stresszt és nyugtatja az idegeket. A krizokolla az anya és a gyerek védő köve lehet a terhesség ideje alatt.

Gyógyhatások: A krizokolla egy csodálatos segítő égési sebeknél. Azonnal csökkenti a fájdalmat és megakadályozza gyors alkalmazásnál az égési hólyag fejlődését. Ezenkívül támogatja a máj, az epe, a vesék és a hólyag funkcióját és harmonizálja a gyomor és a belek funkcióját.A krizokolla az anya és a gyerek védő köve lehet a terhesség ideje alatt. Csökkenti a pajzsmirigy betegségeit és a torok- és garat területének panaszait. Ösztönzi a hasnyálmirigyet, szabályozza a vércukorszintet, erősíti a kar-, láb-, hát- és hasizomzatot, segít izomgörcsnél, fertőzéseknél, gyulladásoknál, lázcsökkentő.A krizokolla hűsítő, csökkenti a magas vérnyomást és csillapítja a reuma- és a hátfájdalmakat. Hatékony emésztési problémáknál is.

Lelki hatások: A krizokolla segít, hogy minden szituációban tiszta fejjel tudjunk gondolkodni, így harmonizálja az életünket. Megemeli az életerőnket, több vállalkozói kedvhez vezet, támogatja a harmóniát. A krizokolla nyugtató hatásán keresztül feloldja a stresszt és nyugtatja az idegeket. A krizokolla megóv bennünket a gyűlölettől és a haragtól, nyugalomba, toleranciába és szeretetbe alakítja át azt.

Obszidián

Az obszidián egy vulkanikus kőzetüveg, amely már az ókor óta ismert. Az obszidián sok elfeledett képességet újra felszabadít. Nagyon jó földelésre, illetve hatékonyan feloldja a félelmeket, blokkokat. Csökkenti a fájdalmakat és a görcsöket.

Gyógyhatások: Az obszidián egy sebet gyógyító kő, különösen a vágott sebeket zárja össze gyorsan. Nagy segítség lehet a hideg kezeknél és lábaknál, érszűkületnél. Csökkenti a fájdalmakat és a görcsöket. Igen hatásos gyulladásokkal szemben. Fokozza a vérellátást, segíti az emésztő folyamatokat, azáltal, hogy megerősíti a beleket.

Lelki hatások: Az obszidián az elveszett tudattartalmat hozza a napvilágra, mint pl. gondolatok, amelyek közvetlenül egy sokkos élmény előtt és közben oldódnak meg.

Kalcit

Különösen abban erősíti a magabiztosságunkat, amit tényleg megtanultunk, segít nekünk, hogy amit egyszer megtanultunk, azt ne felejtsük el olyan gyorsan. A kalcit hatékony kristály a csontokra, a fogakra (fogszuvasodás), a torok területre és a nyakcsigolyákra. A zöld kalcit specifikus hatása van a szívterületre.

Gyógyhatások: Ösztönzi az anyagcserét, támogatja a növekedést, erősíti az immunrendszert, a szívet. A kék kalcit, mint minden kalcit különösen hatékony a bőrünkre. A kalcit többnyire kalciumból áll, mely nélkülözhetetlen a szervezet számára, ezért jó csontritkulásra, hátproblémákra, ínszalagszakadásra, bőr- és körömgomba ellen. Koszorúér-betegségnél, alacsony vérnyomásnál, szívritmus-zavaroknál és szívinfarktusnál hatékonyan használható.

Lelki hatások: Meggyorsítja a lelki fejlődést, erősíti a tetterőt és az emlékezőképességet, támogatja az önbizalmat és a kitartást, nyugalmat és a higgadtságot. A zöld kalcit felebaráti szeretet, szívélyességet, vidámságot ajándékoz.

Lápisz lazuli

A lápisz lazuli nevét az arab „Azul” (ég) és a latin „Lapis” (kő) szó után kapta. Egy kék ásvány, melyet az ősi egyiptomiak az égbolt kövének neveztek Atlantiszban, Egyiptomban a szent kövek egyike volt. A lápisz lazulit minden kultúrában ezzel egyidejűleg a barátság köveként tisztelték. A lápisz lazuli a királyok köve.

Gyógyhatások: Erősíti a test különböző mirigyeinek működőképességét a torokrész és a tüdő megbetegedéseinél. Feloldja a görcsöket és megnyugtató hatása van fejfájásnál, idegzsábánál és végtagfájdalomnál. Megelőzi a bőrbetegségeket, enyhíti a gyulladásokat, megakadályozza a lerakódásokat az erekben és ezzel csökkenti az agyvérzés és az infarktus kialakulásának lehetőségét. Pajzsmirigy-működést szabályozó, menstruációs ciklust meghosszabbító. Szemölcsök ellen is jó.

Lelki hatások: Segít, hogy könnyen fel tudjunk korán kelni, hogy az alvás nyugodt legyen. Jól lehet emlékezni a lápisz lazuli által az álmokra. Figyelmességet és nyugalmat közvetít. Ideális beszédterápiák kíséreteként. Az igazság köveként lehetővé tesz laza hangnemben lezajló beszélgetéseket. Segíti az őszinteséget, az igazságszeretetet, a konfliktuskészséget, szemben a hamis szerénységgel. Spirituális fejlődést ad, erősíti a tisztán látó, tisztán halló és az érzékeny hajlamot, az öntudatot, támogatja a csapatszellemet és döntési képességet. Támogatja a barátságra, szerelemre és partnerkapcsolatra való igényt. Segít a blokkokat, a félelmeket és az előítéleteket leépíteni. A lápisz lazuli segít koncentrációs és tanulási problémáknál. Azáltal, hogy a lápisz lazuli csökkenti a vérnyomást, nyugodt alaphangulat jön létre, amiben nagyon fogékonyak vagyunk a szellemi dolgokra.

Rodokrozit

Az indiánok úgy tisztelték a rodokrozitot, mint más népek a rubint, a szerelem és a szív köveként. A rodokrozit lágy hullámainak segítségével több elégedettséget és őszinte szeretetet, szerelmet ajándékoz. A párna alatt tartva ez a kristály megóv a szorongásos állapotoktól, az egzisztenciális félelmektől és a lidérces álmoktól.

Gyógyhatások: Segíti a hasnyálmirigy, a lép és működését, segít emésztési panaszoknál, májbetegségnél, a légutak és a tüdő megbetegedésénél, diabétesznél, vesebetegségeknél és a gyomor területével kapcsolatos rákos megbetegedéseknél. Megszünteti a bőrtisztátalanságokat és a pattanásokat. Erősíti a szívet és a látóképességet.

Lelki hatások:  A rodokrozit megszabadít a depressziótól, a gátlásoktól és a kisebbrendűségi érzéstől. Az emberek a rodokrozit segítségével nagyon gyakran találnak ki lehangoló mindennapjaikból és elfogadják az életet. Új barátok, új smink, más frizura és kihívóbb stílus, ez rövid idővel a rodokrozit használatát követően megvalósul. A kisgyermekeket megóvja a félelmektől, a hallucinációktól és a dadogástól.

Rózsakvarc

A rózsakvarcot az ókor óta a szerelem és a szív köveként tisztelték. Nemcsak a hűségre és a szeretetre, szerelemre való belső igényünket támogatja, hanem erősíti a szépérzékünket. A rózsakvarc növeli az érzékenységet, az empátiát, a romantikát. Óvja a szívet, regenerálja a vért, harmonizálja a szívritmust.

Gyógyhatások: A rózsakvarc óvja a szívet, a női és férfi nemi szerveket. Regenerálja a vért, támogatja a termékenységet. A rózsakvarc harmonizálja a szívritmust és erősíti a szívet.

Lelki hatások: A rózsakvarc vezeti azokat az embereket is, akik a partneri kapcsolatukban elidegenedtek, s segít egy új síkon újra együtt lenni. Sebek, amelyeket a szívünkben az embertársaink durvasága okozott, a rózsakvarc lánc segítségével hatásosan lehet kezelni, s elismerjük, hogy embertársaink sok kijelentésüket tulajdonképpen egyáltalán nem úgy gondolják, ahogy mi gyakran azokat megértjük. A rózsakvarc harmonizálja és megvédi a gyermeki lelket a sérülésektől. A rózsakvarcnak érzékeny rezgésén keresztül igen élénkítő ereje van teremtő gondolatainkra és a fantáziánkra. Ezáltal a kristály által jobban fenntartható az összetartozás érzése a partner és a környezet iránt. Lelki síkon a nátrium rendezi az érzelmeket, a vas erősíti az akaraterőt, az alumínium higgadtságot ad, amely szükséges, hogy bizonyos dolgokat el tudjunk fogadni, a titán erősíti az önmagunkba vetett bizalmat. A titán, amit sokan nem tudnak a rózsakvarc színénél ugyanolyan fontos, mint a mangán. A magnézium biztonságot és erőt ajándékoz. A rózsakvarc kielégítőbb és boldogítóbb szexualitást ajándékoz, az érzelmeket és a testiséget egyensúlyban tartja. Csillapítja a kedélyeket, támogatja a közvetlenséget, segítőkészséget és a harmonikus együttélést.

Rutilkvarc

A rutilkvarc egy kő, amely reményt és új látomásokat közvetít. Új ötleteket és élettervet hoz. Hangulatjavító és antidepresszáns, oldja a szorongást és az elnyomott félelmeket. A görög mitológiában azt hitték, hogy a Styx, az alvilági folyó kavicshordalékából maradt fenn.

Gyógyhatások: A rutilkvarc erősíti a légzőszerveket, segít asztmánál, krónikus bronchitisznél és köhögésnél. Hatással van a sejtszövet megújítására és ügyel a szervezet elhalt sejtjeinek a kiselejtezésére.

Lelki hatások: A rutilkvarc egy erős kő, amelyet már sok ezer évvel ezelőtt az igazság és a védelem köveként tiszteltek. A rutilkvarc több spirituális fejlődést, egészséget, harmóniát és életerőt ajándékoz. A rutilkvarc védelmi tulajdonságai megóvnak a haragos erőktől, hazugságtól és igazságtalanságtól. Új ötleteket és élettervet hoz. Hangulatjavító és antidepresszáns, oldja a szorongást és az elnyomott félelmeket. Segít szexuális problémáknál is.

Tigrisszem

A tigrisszem viselőjének több családi melegséget, biztonságot és harmóniát kölcsönöz. Vizsgálnál a gondolkodóképesség aktivizálására és koncentráció erősítésére hatékony kristály. Amulettként a haragos tekintetek ellen használták.

Sólyomszem

Már évtizedekkel ezelőtt ismert volt, hogy a sólyomszem jókedvre deríti viselőjét és erősíti elméjét, ezenkívül megóvta az irigységtől és a rosszakarástól.

Gyógyhatások: A nevéből adódóan ez a kő hatékony a szemre és betegségeire. A sólyomszem nevét az araboknak köszönheti, amely megóv a rövidlátástól, szemgyulladásoktól és szaruhártya-gyulladástól. Csökkenti a fejfájást, migrént és a légzési nehézségeket, asztmát. A sólyomszemnek meg van az a tulajdonsága, hogy csökkenti a szem megerőltetése által létrejött gyulladásokat.

Lelki hatások: Idegesség ellen. A sólyomszem áttekintést ad a bonyolult eseményeken keresztül. Felgyorsítja a megismerési fázist és segít, hogy azok a dolgok, melyek érzelmileg nagyon távol kerültek tőlünk higgadtan tudjuk nézni és átlátni. Segít a stresszes szituációkban nyugodtnak maradni és megőrizni kontrollunkat. A sólyomszem egyenesen a célunk felé irányít bennünket. Az idegen sugaraktól való felszabadító hatásán keresztül a sólyomszem stabilizálja a személyes életviszonyunkat és eléri, hogy megvalósítsuk céljainkat. Azonban általa megismerjük saját gyengeségeinket is megtanulunk velük jobban bánni. A sólyomszem egyetértést kölcsönöz a házasságban és több fiatalossághoz, egészséghez segít hozzá. A sólyomszem megóv a munkahelyi szexuális zaklatásoktól. Meditációnál különösen erős hatása van a sólyomszemnek a harmadik szem csakrára. Krónikus szorongásos állapot és lelki görcsök ellen nagyon hatékony.

Szodalit

A szodalit nemcsak a logikus gondolkodóképességet aktivizálja, hanem a művészi és alkotó embereket új művek készítésére inspirálja. Erősíti az elmélkedést és rendezi a gondolatokat. A szodalit segít a torokkal kapcsolatos problémáknál. Segíti a 3.szemmel való látást, természetgyógyászati szempontból jelentős kristály.

Gyógyhatások: A szodalit segít a torokkal kapcsolatos problémáknál, mint pl. rekedtség, hangszalagok és gégefő, illetve ha valakinek elmegy a hangja. Segít a hasnyálmirigyet aktiválni és diabétesznél. A szodalit aktiválja és erősíti a mirigy- és nyirokrendszert. Az ásványi anyag képző nátrium hatásos a fizikai síkra és támogatja a keringést, segít reumánál és javítja a vérellátást. Az alumínium kiegyenlíti a túlsavasodást és segít testi gyengeségnél.

Lelki hatások: A szodalit hozzásegíti viselőjét egy érzelmi egyensúly eléréséhez és különösen az érzékeny embereknek több önbizalmat, állhatatosságot és bátorságot hoz. A szodalit párna alá téve elűzi a bűntudatot és a félelmeket, ami az embertársak nyomása által ránk nehezedik, ami tulajdonképpen egyáltalán nem tartozik ami életkörünkbe. A sötétkék és átlátszatlan szodalit különösen a mentális síkokra hatásos. Színén keresztül felhasználójának egy nyugtató és hűsítő hatást ad, erősíti az elmélkedést és rendezi a gondolatokat.

ELÉRHETŐSÉGEINK

Szaifné A. Adrienne
természetgyógyász – kineziológus

Email cím

szaifneaa@gmail.com

TELEFON

+36 20/439-4896

postacím

9090 Pannonhalma,
Gizella Királyné u. 13.