A  mindennapok harmóniájához a reggeli ébredésünk és a nap lezárása az esti megnyugvásunk is hozzá tartozik.

Este is érdemes pár percet magunkra szánni.

  1. A napi utolsó étkezés (kb: 17-18 óra) után teljen el legalább 3-4 óra lefekvés előtt, utána már ne nasizzunk, ne terheljük feleslegesen emésztő rendszerünket. Legoptimálisabb, ha 21-22 óra körül ágyba bújunk.
  2. Tisztálkodjunk, mert testünknek is szüksége van a napi kosztól való megszabadulásra ugyanúgy, mint lelkünknek.
  3. Tisztítsuk meg az auránkat, engedjük el azt amire már nincs szükségünk. Ehhez egy nagyon egyszerű mudrát (kéztartást) és mantrát (szöveget) javasolok:

Végezhetjük ülve vagy az ágyban fekve is a gyakorlatot.

Két mutatóujjunkat egymásnak támasztjuk, a többi ujjunkat összekulcsoljuk. Lefelé, a föld felé irányítsuk mutató ujjainkat! A gyakorlat végén kezünket felfelé fordított tenyérrel tegyük a combunkra, vagy magunk mellé ha az ágyban fekszünk.

Képzeljük el, hogy egy patakparton ülünk egy nagyobb kövön vagy fatörzsön, körülöttünk csend, béke és nyugalom van, és kiöntjük magunkból a felesleges energiákat. Minden kilégzésnél ismételjük magunkban: Elengedek mindent amire nincs szükségem.

A gyakorlat végén érdemes elmondani egy rövid megerősítést: Testemből, lelkemből, szellememből eltávozik minden elhasznált energia. Köszönettel és hálával veszek magamhoz mindent, ami felfrissít és feltölt.
Ezután már jobb ha nem csinálunk mást, csak elalszunk.
Jó éjszakát!