Szeretnék egy kis útmutatót adni, hogy az elméleti tudásunkat hogyan tudjuk a mindennapok részévé tenni.

Kezdjük a testi szinttel:

Fontos hogy tudd, tested a lelked temploma. És mint ilyen ne szennyezd, vigyázz rá, óvd, ápold. Hogy mi módon?

Egészséges táplálékokkal, megfelelő mennyiségű víz ivásával. (minél kevesebb vegyszert bejuttatva szervezetedbe)

Naponta végzett rendszeres testmozgással. (izzadással, szaunázással)

Minden érzékszervedet tartsd tisztán és készenlétben! A dohányzással a szaglásod és az ízlelésed érzékenységét csökkented, a fülhallgatóval hallgatott hangos zenével a hallásod gyengíted, a túlzásba vitt monitor- és kütyühasználattal a látásod terheled túl.

A napi rendszeres széklet- és vizeletürítéssel, illetve tisztálkodással nem csak egészségedre hanem tested lelked higiéniájára is vigyázol!

Fontos hogy tudj megfelelően be- és kilélegezni. Ezt nem csak a levegő vételére értem, hanem arra is, hogy tudj elfogadni, és elengedni is!

Ezzel áttértünk a lelki szintre:

Az elfogadás és az elengedés nagyon fontos. Sok ember nem képes adni, de vannak akik kapni, elfogadni is nagyon nehezen tudnak, mert úgy érzik adósok maradnak. Erre szoktam a „szívesség bank” példáját felhozni. Úgy képzeld el, mint egy bankot. Amikor beteszel egy „összeget” vagyis jót cselekszel, legyen az a szemét levitele, vagy felviszed a szomszéd néni szatyrát, esetleg valakinek a lelki bánatát meghallgatod és jó tanáccsal szolgálsz (de ha már meghallgatod, azzal is segítettél!!) ezek mind mind betétek.

Amikor pedig Te vagy olyan helyzetben, hogy jólesik ha meghallgatnak, vagy kapsz egy zacskó barackot, azt tudd elfogadni, mert ez meg a „kivét”.

Lehet hogy olyantól kapod a barackot akitől nem is számítasz rá, de valószínűleg olyannak adtál aki pedig a Te kedvességedre, jóindulatodra nem számított, de jól esett neki. Szóval ne csak annak adj és attól fogadj el akivel kölcsönös kapcsolatban vagy, hanem légy nyitott embertársaid felé is!

Az elengedés napi szinten is fontos feladatunk. Este a nap végén kicsit csendesedj el, és gondold végig a napod eseményeit. Ha ezt visszafelé teszed, még egy kis agytornát is végzel 🙂

Szellemi síkon: fontos hogy találd meg az érdeklődési körödnek megfelelő tevékenységet (szerencsés esetben ez a munkád is) és tudj ebben kiteljesedni. Legyen sikerélményed, lásd meg, vedd észre az apró dolgokat is! Tudj döntéseket hozni az életben. Tudj az Itt és Mostban élni! Nem kell a múlton rágódni… mi lett volna ha…. Úgysem tudsz rajta változtatni, elég ha felismered hogy mit lehetett volna jobban és tanulsz belőle, így a következő lehetőségnél már a legkedvezőbb döntést hozod meg. És a jövőn se érdemes törni a buksinkat, mert minden jövőbeli esemény megváltozik mihelyt olyan döntést hozunk…

Az angyalok segítenek neked mindebben. Mielőtt nekikezdenél a napi tevékenységeidnek szánj némi időt és figyelmet az angyalokra. Áldást hoznak és megosztják veled azt az életörömöt és energiát, amelyre szükséged van a nap folyamán.

Reggeli pár perc

Az egyik legfontosabb feltétele annak, hogy remekül kezdődjön a napod az, hogy legyen célod amiért felkelsz. Ha van célod, akkor a reggelek nagyszerűen kezdődnek, Te pedig energiával teli állapotban kezdesz neki a dolgaidnak.

Állíts össze magadnak egy pár perces reggeli „rituálét”!

Kezd egy nagy nyújtózkodással, ásítással, ezzel máris felébreszted a vérkeringésed és a tüdődet.

Köszöntsd a napot egy rövid hálával és fohásszal. Pl: „Köszönöm, hogy felébredtem ezen a szép reggelen és kérem hogy a napom is csodálatos legyen” Az angyalok meghallják háládat és kérésedet is! Ha konkrét dologban kérnél segítséget, válassz hozzá segítő angyalt! (lásd Gyógyító Angyalok bejegyzés)

Legyen benne egy vagy több légzőgyakorlat és jógagyakorlat pl: a napüdvözlet tökéletes napkezdés. Kicsit megmozgatja tagjaidat, energetizál.

Végezd el fizikai szükségleteidet (wc, mosdás, felöltözés stb)

Az év melegebb felében minden reggel igyál egy pohár citromos vizet, (az őszi-téli hónapokban ez tea legyen) majd készíts finom reggelit, amivel a gyomrod, emésztésed, belső szerveid is elégedettek lesznek.
Így jól kezdődik a napod, és jól is fog folytatódni. Könnyebben viseled a stresszes szituációkat, türelmesebb, mosolygósabb leszel. Ezzel nem csak magadra de környezetedre is jó hatással leszel 🙂 Szeretettel teli gyönyörűséges szép napokat kívánok!

Folyt. Köv! 🙂