1. Sok A és C vitamin van benne, káliumot boront és elég nagy mennyiségű szelént is tartalmaz, ennek köszönhetően emeli a férfi és női hormon szintjét a vérben.

  2. Emeli az esztrogen hormont a vérben a változó korban levő nőknél, így könnyebbé teszi ezt az időszakot.

  3. Természetes antioxidáns.

  4. Vértisztító, így a máj, szív, tüdő, vesék könnyebben gyógyulnak, védettebbek.

  5. Tisztítja a bőrt. Aki sokat fogyaszt belőle, annak ellenállóbb lesz a bőre a betegségekkel szemben. A nap hatásának is jobban ellenáll, valamint a sebesült bőr hamarább begyógyul.

  6. Száraz bőrre kitűnő arcpakolás, a bőr megtisztul, rugalmasabbá, fiatalosabbá válik. (1 őszibarackot villával pépesítünk, 2 ek. mézzel kikeverjük és felvisszük az arcra. Hatni hagyjuk néhány percig, majd lemossuk)

  7. Tisztítja a tüdőt, segít a légzőszerv nyálkahártyáit egészségesen tartani.

  8. Székrekedésre: A főétkezés idején keményítő vagy fehérje táplálék után nem tanácsos gyümölcsöt fogyasztani, mert mire a főétel megemésztődik, az étkezés végén fogyasztott gyümölcs bomlásnak indul a gyomorban. Az erjedt gyümölcs összetétele egészen más, mint amivel el akartuk látni szervezetünket. Legjobb a főétkezés után két három órával fogyasztani a gyümölcsöt, akkorra a gyomor kiürül és teljes erővel a könnyen emészthető gyümölcsre összpontosíthat. Ezzel az aktív munkájával az egész emésztési folyamatot jótékonyan befolyásolja, mert a belekben a gyümölcs utoléri az étel maradványait és magával sodorja megakadályozva a székrekedést.

  9. Tisztítja a húgyutakat, kismértékben vizelethajtó hatású.

  10. Javítja a közérzetet és segít leküzdeni az idegességet, magas niacin (B3 vitamin)-, magnézium-, szelén-, és cinktartalmával.

  11. Kis mértékben vérnyomáscsökkentő.

  12. Gazdag ásványtartalmának (kalcium, magnézium, kén, szilícium) köszönhetően az izmok működtetésében, felfrissítésében is szerepet játszik.

+ 1: Nagyon finom nyersen, lének, gyümölcslevesben, lekvárnak, befőttnek, süteményekben, pohárkrémekben, fagyinak, sorbetnek, húsos ételekhez pl: csirkével sütve, gyümölcssalátákban és grillezett gyümölcsként is kipróbálhatjuk!