A mai telihold napnyugta után 20 perccel köszönt be, így kb este fél 9-kor teljes pompájában láthatjuk. Az ég alján látható a földárnyék sötétebb sávja, és felette a rózsás árnyalatú Vénusz-öve jelenség.

3 Nagyobb meteorraj (Perseidák, Déli Delta Aquaridák és a Kappa Cygnidák) és néhány kisebb raj is közel van hozzánk, így még a következő 2 hétben is láthatunk hulló csillagokat.

Teliholdkor jobb ha nem végeznek rajtunk semmilyen orvosi beavatkozást, műtétet, mert vérzékenyebbek, és érzékenyebbek vagyunk.

A napi rutinunkat se felejtsük el, jó alkalom, hogy elkezdjünk kicsit tornázni, jógázni vagy meditálni!

A mai napon érdemes 1 napos böjtöt tartani. A böjtnek több formája is van!

  • A legkönnyebben betartható böjt, amikor csak 3x eszünk, és az étkezések közötti nasikra mondunk nemet. Ha ezt választjuk, figyeljünk oda, hogy a hold most a vízöntőben jár, így fénynap, azaz virág minőség van. Brokkolit, karfiolt, rizst érdemes ezen a napon fogyasztani.(pl zöldséges rizs mindhárom étkezésre)

  • Ha tehetjük tarthatunk zöldség VAGY gyümölcsnapot. Ekkor a fő szempontunk, hogy ha lehet csak egy vagy kétféle zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasszunk, ezt 5 alkalommal a nap folyamán. Zöldségnapon ehetjük nyersen, salátának, párolva, grillezve, zöldséglevesnek stb. Gyümölcsnapon pl dinnyenapot tarthatunk stb. A gyümölcsöket jobbára nyersen, de gyümölcslevesnek vagy kompótnak is fogyaszthatjuk.

  • Víznapot ha tartunk, akkor legalább 2-3-4 liter vizet igyunk meg, (testsúlyunknak megfelelő mennyiség +1liter!) Ha nem veszünk magunkhoz szilárd táplálékot, csak iszunk, akkor minden pohár víz elfogyasztásakor ismételjük háromszor: tisztulok örülök!

Fontos, hogy ne kényszernek, hanem belső késztetésnek érezzük hogy böjtölni szeretnénk. Jó érzéssel töltsön el és ne büntetésként éljük meg!

Kitartást és könnyű napot kívánok!