Az allergia korunk népbetegsége, mely szinte mindenkit máshogy érint, holott maguk az allergének jól meghatározhatóak és önmagukban rendszerint ártalmatlanok. Biztos láttatok már felnagyított poratka képet, amin úgy néz ki mint egy felbőszült oroszlán aki épp be akarja kapni zsákmányát. De biztos hogy a porszemnyi poratka ennyire félelmetes? Pláne hogy az allergiát nem is ő, hanem az ürüléke okozza! Vagy a parlagfű, nem beszélve a kedvenc kisállatodról, tényleg annyira rosszat akarnak? Szerintem egyik se azért van, hogy ártson neked. Amennyiben érzékeny vagy rá, az jelzés feléd, hogy az adott területen megoldandó feladatod van. Ha megérted az üzenetet és megoldod a felmerülő feladatot akkor megszűnik minden tünet, ártalmatlanná válnak számodra is az allergének.

Mit jelez az allergia?

– hogy elutasítasz valamit, amivel nem akarsz szembenézni
– hogy szeretnél valakinek megfelelni, vagyis más lenni, mint aki vagy, de ez küzdelmes út
– hogy valakivel szemben haragot, dühöt, feszültséget, ingerültséget, irritációt élsz meg, és ez feszít belülről, mert nem adod ki magadból
– hogy ellenzel valamit, de ezt nem mered felvállalni
– hogy nem fogadod el a személyiséged egy részét, és ezt az elutasítást tudattalanul önmagad ellen fordítod
– hogy túlterheled magad (pl: munkában), de nem változtatsz a helyzeten

Mit üzennek az allergiás tünetek?

Köhögés: a torokcsakra gyengülésével kezdődik, a ki nem mondott szavak, mögöttük húzódó gondolatok, azon irritációk mely a környezetünkben levő személyekkel kapcsolatosak.

Tüsszögés: olyan esetben következik be, amikor azonnal, gyorsan akarunk lerázni valakit vagy valamit, gyorsan szeretnénk megszabadulni tőle. Egyfajta menekülés, amiben benne van az irritáció okozójának a kizárása, lerázása az életből.

Viszketés/kiütés: Külső folyamatos nyomás nehezedik ránk, szülői, párkapcsolati, számunkra fontos személy (pl: főnök, kolléga, tanár stb.) elvárásai által. A minket irritáló személyt a viszketéssel távol akarjuk tartani, hogy fizikailag ne tudjon, ne akarjon hozzánk érni.

Orrfolyás, orrdugulás: Nem kap levegőt, mert nincs élettér, életerő, ezáltal nincs cselekvés, nincs tett. Egyfajta sopánkodás, önsajnálat, beleragadva lenni a helyzetbe. Nem tud a sorsán változtatni inkább az elszigetelődést választja.

Mit mutatnak meg az egyes allergia fajták?

– állatszőr allergia: szexualitás elutasítása, szexuális vágy elfojtása

– kutyaszőr: barátság, hűség hiánya miatti harag, frusztráltság, illetve a harapás mint a szerelem és a szexuális aktus része: „úgy szeretlek, majd megeszlek”

– macskaszőr: női oldalad negatív megélése; intuitív képességek elutasítása, illetve simulékonyság, dörgölőzés, szőrének puha lágysága jellemzi a macskát, ezzel együtt gyakran tartjuk „hamis” állatnak és a csábítás szimbólumának.

– pollen allergia (szénanátha): a virágpor elleni allergia a megtermékenyülés, szaporodás, nemiség elutasítását mutatja, tudattalan elutasítása a szexualitásnak vagy annak bizonyos formájának, nehezen tud nemet mondani, szeretne elkerülni bizonyos helyzeteket, de a véleményét nem meri felvállalni

– házi por (a házi poratka ürüléke): félelem a tisztátalanságtól, a piszoktól, a külső környezetünket nem tudjuk megfelelően tisztán tartani, mert bensőnkben sincs rend!

– élelmiszerek, különösen a gyümölcsök és a mogyoró (mint a női és férfias pólus nemi egyesülésének eredménye) = „a tiltott gyümölcs”

– eper: kemény, feszes, vörösen csábító: „Úgy vágyom eper-ajkaidra!”

– banán: fallikus szimbólum, amely pépesített, ragadós, masszája müzli- vagy tápszeralapként szolgál (ha nincs rendben a szexualitás, akkor jelentkezhet banán allergia

 búza, sikér, glutén: ragadós tészta: síkos, tapadós, kenőcsös kötőanyag, édes (ha a kenyeret hosszasan rágjuk, édessé válik a benne lévő glükóz hatására) A kenyérkereső (általában) az Apa, így a férfi minőséggel az apai mintával való ütközés, a párkapcsolatban ki hordja a nadrágot? A fiú gyermekekkel, fiú testvérekkel való viszony. (pl 3 fiú után születik 1 kislány…)

– tej: az anyaság-nőiség szimbóluma; a női minőséggel, az anyával való viszony. Fel tudja-e a nő vállalni a nőiességét, az anyai szerepet? Lánytestvérekkel, lánygyermekekkel való viszony, kapcsolat.

– alkohol: a mámoros eksztázis, az önuralom elvesztése, a sötét erők kiszabadulása, a gátlások felszabadulása. Mennyire túlkontrollált a hétköznapi életben? Mennyire tudja felvállalni saját magát? Kell-e alkohol hogy a gátlásai alól felszabaduljon?

– gyógyszerek: egyre inkább veszélyes, szennyezett, káros, kémiai anyagokként élnek a köztudatban (és emiatt mind gyakrabban allergénként szerepelnek); kivételes eset a penicillin (a penészgomba: aspergillus penicillinum) = piszok.

– festékek és oldószerek: miután veszélyesnek és mérgezőnek nyilvánították őket, mind gyakrabban lépnek fel allergénekként (a kollektív tudattalanban is így jelennek meg).

– darázs, méhcsípés: kritizálásra, csipkelődésre való hajlam, illetve ezekkel szemben elfojtott harag, másoknak való megfelelés

Segítő kérdések, hogy rájöjj, kivel, mivel van feladatod, mit üzen neked az allergiád?

Ki az, aki irritál, akit nem tudsz elfogadni, de ezt magadban tartod?
Ki az, mi az aminek úgy érzed nem tudsz megfelelni?
Van-e bennem elfojtás, hiányérzet a szexualitás terén?
Kit vagy mit utasítasz el, vagy akarsz távol tartani magadtól?
Kivel szemben nem mutatod ki a haragodat, feszültségedet, mi ellen van benned elfojtott agresszió?
Mi az, amit nem tudsz magadban elfogadni?
Fel tudod-e vállalni női/férfi szerepedet? Ki tudsz-e teljesedni anyai/apai mivoltodban?
Gátlásos, túlkontrollált vagy-e, meg tudod-e élni a szabadságod?

Megoldás:

Miért vagy pont Te allergiás, mikor mások nem? Nagyon egyszerű a válasz! A megoldás Benned van! A te gondolataid és érzéseid okozzák a testi tüneteidet, ezért csak Te vagy az, aki meg tudja szüntetni! Lásd meg, ismerd fel, vállald fel és ha megoldottad, engedd el!

Dolgozd fel a feljövő információkat egyénileg vagy kineziológus segítségével és fogadd el, hogy mindez érted történik, és nem ellened! Szeresd magadat, és a világ is szeretni fog Téged!