Azon túl, hogy nagyon finom gyümölcs, sok pozitív hatása van az egészségükre.
Íme néhány példa:
Magas az antioxidáns tartalma, ezzel segíti a memóriánkat, védi az ereket, gátolja az öregedést.
Gyulladáscsökkentő, így rengeteg egészségügyi problémát és fájdalmat csökkenthet a szervezetünkben, többek közt a gyomorfekélyt is.
Magas a C-vitamin tartalma, ezzel erősíti az immunrendszerünket, javítja a közérzetünket és segíti a mellékvesék munkáját.
Javítja a szájhigiéniát, mivel antibakteriális hatású, a fogyasztása sokat tesz a szájhigiéniánkért.
Növeli a kollagénszintet, ez hozzájárul a bőr, az inak, és a szalagok egészségéhez.
Magas a mangántartalma, ez az epilepsziásoknak és csontritkulásban szenvedők számára előnyös lehet.
Jó hatással van az emésztésre, mert rostban gazdag, és ez a jó bélműködéshez elengedhetetlen, valamint segít a koleszterinszintet csökkenteni, illetve a vércukorszintet egyensúlyban tartani.
Sok K-vitamint tartalmaz, ez a véralvadásunk egészséges mértékéhez szükséges.
 
Fogyasztható önmagában, limonádéban, más gyümölcsökkel keverve, levesként, süteményben, stb. Ti hogy szeretitek?