Milyen teát igyunk, hogy ne csak finom, hasznos is legyen?

Október közepén járunk és az időjárásunk is egyre ősziesebb. A nappalok még melegek, de a reggelek és az esték már egyre hűvösebbek. Szervezetünk többször igényli a meleg folyadékot, illetve a melegítő ételeket is.

Fogyasszunk teát, de milyet?

Kakukkfű:

Fertőtlenítő, immunrendszer-erősítő hatású, oldja a nyákot, köptető, köhögéscsillapító, megelőzésre is nagyon jó.
http://gyogyitoangyalenergia.hu/2019/08/16/kakukkfu/

Hárs:

Köhögés- és lázcsillapító, immunrendszer erősítő, emésztést könnyítő hatású a hárstea. Íze illata nagyon kellemes!
http://gyogyitoangyalenergia.hu/2019/10/18/hars/

Szurokfű:

Antibiotikus hatása jelentős, baktériumölő, gyulladáscsökkentő, köptető, emésztést könnyítő, epehajtó hatású.
http://gyogyitoangyalenergia.hu/2019/10/18/szurokfu-vagy-oregano/

Kamilla:

Megfázásnál, torokgyulladásnál használjuk teáját, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Görcsoldó, nyugtató, ha eldugult az orrunk, inhaláljunk főzetével!
http://gyogyitoangyalenergia.hu/2019/08/24/kamilla

Csipkebogyó:

Láz- és köhögés csillapító, immunrendszere erősítő, magas a C-vitamin tartalma, de ne főzzük vagy forrázzuk! Csak langyos vízben áztassuk egy éjszakán át, hogy kioldódjon értékes C-vitamin tartalma!
http://gyogyitoangyalenergia.hu/2019/08/24/csipkebogyo-avagy-hecsedli/

Párlófű vagy Apróbojtorján

Gyulladáscsökkentő, emésztési bántalmakat enyhítő, hasmenést szüntető hatása ismert. Miért javasoljuk mégis felső légúti, náthás, influenzás megbetegedések esetén fogyasztását?

Mert a felső légutak ha betegek, akkor az emésztésünk sincs 100%-on. Segíteni, könnyíteni diétával, illetve teával tudunk szervezetünknek, ebben társunk a Párlófű.
http://gyogyitoangyalenergia.hu/2019/10/18/aprobojtorjan/

A fenti teák külön-külön, vagy együtt is fogyaszthatók. Akár 2-3-4 félét is keverhetünk 1:1 arányban. A bekevert teafüvet jól záródó sötét üvegben, száraz, hűvös, sötét helyen tároljuk. (konyhaszekrény vagy spájz a legmegfelelőbb, lényeg hogy könnyen hozzáférhető helyen tároljuk, ne feledkezzünk meg róla! 🙂 ) Naponta igyunk 1 csésze teát, ezzel megelőzhetjük az őszi náthás, meghűléses betegségeket, vagy ha mégis elkapunk valamit, könnyebben regenerálódik szervezetünk, gyorsabban gyógyulunk, és kisebb lesz a visszaesés veszélye.

Szép és egészséges őszi napokat kívánok!