Sarkadi Kriszta írása nyomán a sajátjaimmal kiegészítve, fogadjátok szeretettel:

Életünk ideje

Egyetlen dolog van, ami felett teljes mértékben mi magunk rendelkezünk: ez a saját életünk.

Az élet mértékegysége pedig az idő.

Ezért nyugodtan gondolhatunk erre így is: aminek időt adok, annak az életemből adok. Az egyetlen, valóban felbecsülhetetlenül értékes „tulajdonod” az életed, és azok a megtapasztalások, amelyekre időt szánsz.

Kik azok körülötted, akik annyira fontosak, hogy örömmel megajándékozod őket a velük töltött idővel? És kik azok, akik nem?

– Mely tevékenységek azok, amelyek annyira fontosak, hogy szívesen szánsz rájuk életed értékes perceiből és óráiból? És melyek azok, amelyek nem?

– Mely gondolatok azok, amelyekkel érdemes időt tölteni, mert gazdagítják az életedet? És melyek azok, amelyek nem?

Vajon érdemes-e haraggal, bosszankodással, sérelmek felhánytorgatásával mérgezni a napodat? Vajon amikor egy ilyen nap végén ágyba bújsz, mennyire leszel elégedett? Úgy érzed majd, hogy méltó dolgoknak adtál figyelmet az életedből?

Szánj időt ezen a héten arra, hogy eszerint vizsgáld meg minden napodat. A lehető legtöbbször tedd fel magadnak a kérdést:

Valóban ez az, aminek az életemből adni akarok?

Amikor ezt végiggondolod, azzal egy hatalmasat lépsz előre abban, hogy tisztázd, mi az, ami fontos számodra, és mi az, ami nem. Így lesz lehetőséged arra, hogy egyre inkább tudatosan éld az életed, és nyugodtan, derűsen teljenek a napjaid.

  • Fontos hogy ne az idő fogságában élj, hanem Te magad tudd beosztani az idődet.

  • A fontos és a sürgős dolgokat sokszor összekeverjük. Először azokat a dolgokat írd be a naptáradba amik értékrended szempontjából fontosnak ítélsz meg, utána jöhetnek a sürgősek.

  • Mielőtt valami új dolgot elvállalsz, gondold végig a meglévőket, és hogy belefér-e az új az életebe anélkül, hogy ez stresszt okozna számodra. Tudj nemet mondani!

  • Legyen időd önmagadra, tudj elcsendesedni, pihenni, meditálni, imádkozni, vagy csak úgy LENNI.

Erre a hétre a mantrád lehet ez:

„Képes vagyok rá, hogy megválogassam, kinek és minek adok figyelmet az életemből.”

Szeretettel teli tudatos hetet kívánok!