Kezdjük a lelki oldallal.

A suli kezdés főleg ha elsőbe megy a gyerek, – de a felsőbb osztályokban is igaz – az elválás (valamilyen szintet az elhagyatottság) érzését hordozza magában.

Ez az oviba, bölcsibe induló gyerkőcökre fokozottan igaz! Eddig anya volt a biztonságot adó fix pont az életében, illetve iskolás esetében a nyáron, és most reggel elmegyünk, egész nap nincs anya, van helyette egy idegen (óvónéni, tanító néni) és anya elmegy (elhagy, itthagy) Ez frusztráltságot, félelmet generál a gyerekben. És fontos azt is megemlíteni, hogy a szülők is aggódnak, hogy biztonságban lesz -e gyermeke, érteni fogják-e a nevelők, hogy mit szeretne, stb, tehát az otthagyom, elhagyom érzést is fel kell dolgoznunk magunkban. Lehet hogy tudatosan azt mondjuk, hogy persze hát tudom hogy maradnia kell mert megyek dolgozni, de ezt a szívünkben, lelkünkben is így kell(ene) gondolnunk. Aki könnyen elengedi gyermekét, az nem lép vissza az ablakhoz még integetni illetve nem lesi, hogy nem sír-e stb.

Hogyan oldjuk fel?

Játsszunk!

Játszunk iskolásat, ovisat, még akkor is ha már ovis, iskolás csemeténk!

Reggel felkelünk, öltözzünk fel, mindent úgy ahogy egy hétköznap szoktunk, menjünk ki az ajtón, tegyünk egy kört az udvarban vagy a ház körül menjünk be a lakásba mintha a oviba, suliba érkeznénk meg. Mit szoktál csinálni először? (csináljátok is meg) aztán ki érkezik meg? (babák jöhetnek vagy fiúk esetében a jelnek megfelelő tárgyak, kisautó, maci, katica stb.

Játszatok, építsetek, alkossatok valamit együtt mint a foglalkozásokon, (meg is kérdezheted mit szerettél a legjobban, vagy mit szeretnél készíteni?) aztán rakodjatok el. Szépen terítsetek meg, egyetek, segíthet bepakolni a mosogatóba, stb.

Iskolások esetében vegyétek elő a táskát tolltartót, füzeteket (lehet egy plusz füzet amibe rajzolhat, vagy vannak foglalkoztató füzetek, amikben játékosan dolgozhattok. „osztályozhatod” is, nagyon mosolygós vagy kicsit mosolygós fejecskével, és dicsérd dicsérd dicsérd!!! Ha nem annyira jó akkor is dicsérd és biztasd, hogy legközelebb még jobban fog sikerülni, pl a suliban vagy az oviban!

Közben elmondhatod, (le is rajzolhatjátok, mesekönyvből is olvashatod) hogy az óvónéni, tanító néni is mennyire fogja Őt szeretni, kedves lesz és biztosítsd, hogy minden nap hazajön! Veled vagy apával vagy a megbeszéltek szerint azzal aki majd érte megy. Fontos hogy rögzítsd benne a biztonság tudatot! Nem elhagyod, csak Te munkába mész, Ő meg iskolába/óvodába. Ez a mindennapok rendje. Aztán hozzá teheted, hogy ez 5 napig van így, aztán hétvégén 2 napot együtt a család. Ez a rendszeresség megnyugvást, biztonságérzetet fog adni gyermekednek. És ez a tudat téged is nyugtasson meg, mert sokszor nem a gyerek nem tud maradni, hanem anyuka nem tudja otthagyni… A lelki felkészülés a család minden tagja számára fontos!!

Ha játék közben elhangoznak aggodalmak, félelmek, kétségek, akkor azokat ne bagatellizáld el, ne legyints rá, hogy ugyan már… hanem beszéljétek meg, nyugtasd meg, hogy azért van az óvó- vagy tanító néni, hogy hozzá bizalommal fordulhatsz ilyen esetekben. Legyen az játék közbeni vita, apróbb sérülés (testi vagy lelki) mindent elmondhatsz és segíteni fog. Este pedig Anya/Apa is meghallgatja a nap történéseit. És valóban legyen időd meghallgatni (és elmondani a sajátjaidat is) a haza felé vezető úton, vagy otthon! Neki az is fontos hogy kinek milyen színű a pohara vagy a babájának a ruhája, illetve 2-vel több színes van a tolltartójában, stb. De ha ezeket nem hallgatjuk meg odafigyeléssel, akkor később miért várjuk hogy szóljon ha bármi (bajban) van, vagy szeretne valamit? Talán nem kell mondanom, hogy a kamaszok leggyakoribb válasza arra a kérdésre hogy mi volt a suliban, hogy : SEMMI. De ha belegondolunk az előző években amikor mondani akart valamit hányszor hallgattuk meg odafigyelve??

Testi szinten is fontos a felkészülés:

Már a nyár közepe vége felé elkezdhetünk vitaminokat, ásványi anyagokat fogyasztani, mert a közösségekbe kerülés általában hozni szokott pár vírust, bacit…

Nekem már 2 gyerkőcöm jár közösségbe (iskolába és óvodába) és most szoktatom be a legkisebbet, de egyiknél sem volt az, amiről sokszor hallok, hogy 1 hetet jártak, 2 hetet otthon voltak betegen…

A testi és lelki felkészülés meghozza eredményét és nem lesz szüksége egyikőnknek sem a betegségre!

Mit értek ez alatt hogy nincs rá szükségünk?

Tudom hogy mindenki úgy gondolja hogy nincs szüksége a betegségre, de valójában mégis megbetegszik, tehát szüksége volt rá. Mert amíg beteg gondozzák, odafigyelnek rá, otthon lehet a biztonságot adó személyek társaságában! Ez igaz felnőttre, gyerekre egyaránt…

Viszont ha odafigyelünk lelkünk rezdüléseire és van egy olyan termékcsaládunk, ami testi és lelki szinten is hat, akkor könnyebben elfogadjuk az új helyzeteket, és el tudjuk engedni azt, amire valójában nincs is szükségünk. Mert sokszor ragaszkodunk megszokásokhoz, felesleges rítusokhoz, esetleg helyzetekhez, személyekhez, akik, amik időközben már nem relevánsak, elvesztették fontosságukat a megváltozott élet-helyzetünkben.

Én az Energy termékekben találtam rá a megoldásra.

A Vironal olyan 17 -féle gyógynövényből álló koncentrátum, mely segít az elengedésben, felkészíti immunrendszerünket és véd a vírusoktól, baktériumoktól is. Reggeleként 1-2 csepp elég a megelőzéshez!

Társa a Grepofit szintén folyadék, de már spray és bogyó formában is kapható. Gyulladás csökkentő, antibakteriális, antibiotikus hatású és az összes felsőléguti betegség megelőzésére illetve kezelésére nagyon hatékony. A gyerekeknek a folyadékot ajánlom, az enyémek szó szerint sorban állnak reggel a konyhában és nyitják szájukat a cseppekért és a piros vitaminért ami nem más mint a Flavocel, azaz a C-vitamin flavonoidokkal csipkebogyóból és hibiszkuszból.

Minden termék a gyógynövények mellett energetizálva is vannak illetve bioinformációkat is tartalmaznak!

A hozzájuk tartozó krémeket már babakortól szoktam ajánlani. Csecsemőknek, kisgyerekeknek, nagyoknak és felnőtteknek is a Droserin krém megkönnyíti a légzést, illóolajai, hatóanyagai a bőrön át felszívódva segítik az immunrendszer munkáját.

A Jolly Joker a Spiron ami „csak” spray, de finom cirtomfüves illata szinte mindenkit levesz a lábáról. Legyen az asztma, krupp, influenza vagy torokgyulladás, esetleg nátha, fújjuk a levegőbe a párnánkra és a mellkasunkra és már aznap könnyebben fogunk lélegezni, nyugodtabban fogunk aludni. Mellesleg nyáron véd a szúnyogoktól és kullancsoktól is. Iskolában összeszedett fejtetvesség ellen is nagyon hatásos!
A többi Energy termékről és ezekről is további információkat a honlapomon találtok:

http://gyogyitoangyalenergia.hu/energy/

És miért pont az Energy?

Erre csak azt tudom mondani, hogy amióta az Energy termékeit használjuk, (én 15 éve és 3 gyermekem születésük óta) nem kellett semmilyen gyógyszert bevennünk, se antibiotikumot se fájdalomcsillapítót, semmit!!! Ez nekem elég indok 😀 Nektek?