Általában akkor beszélünk betegségről mikor a fizikai testünkön jelentkező tünetek zavarják a mindennapi életünket, holott a betegség jóval korábban kezdődött a lelkünkben és gondolkodásunkban. A fizikai szinten megjelenő tünetek, már hangos segélykiáltás a test részéről, hogy  FIGYELJ ÖNMAGADRA!

Ha lelkünk és gondolkodásunk harmóniában van, akkor a fizikai testünk is felszabadultan tud működni, míg a harmónia megbomlása esetén a test jelzéseket fog küldeni, megjelennek a tünetek. Először csak általános tünetek jelentkeznek mint fáradékonyság, ingadozó hangulat, esetleg levertség, nincs kedvünk kb. semmihez, majd fejfájás, hasfájás, emésztési problémák és Így tovább.

Azok a gondolataink melyek félelemből, fájdalomból, irigységből, bűntudatból, önvádból, haragból, bosszúból, hiúságból vagy ítélkezésből születnek, vagy a megfelelni vágyás esetleg kilátástalanság vagy féltékenység motivál, legyengítik a test azon részeit, amelyekre funkcionálisan hatnak és a betegségekre fogékonnyá tesznek. A betegséget kiválthatja fertőzés, vírus, vagy baleset is de az ok mindig a tudatban keresendő. A testi tünetek elnyomására szedhetünk gyógyszereket, de ha a gondolkodásmódunkon nem változtatunk akkor a betegséget és vele együtt a feladatot visszakapjuk mindaddig míg meg nem oldjuk. Tudnunk kell felismerni hogy mely érzelem okozta az adott problémát, és tudnunk kell a megemészteni a kiváltó okot. Ha ez sikerül akkor már „csak” el kell engedni 🙂
Tudom ez a folyamat mindenki számára közismert, mégis nagyon nehéz a megvalósítás, mert pont azok az érzelmek nem hagyják hogy felül kerekedjünk, amik kiváltották. 
Álljon itt egy nagyon egyszerű példa:
Két hölgy találkozik, egyiknek megvalósul a régen dédelgetett vágya, míg a másik hölgy még mindig vágyakozik. Második hölgynél felüti fejét az irigység, a csalódottság, esetleg az ítélkezés („én sokkal jobb vagyok mint Ő mégis neki sikerül, nekem miért nem?”) Elindul egy lelki folyamat mely a meg nem emésztettségből, fájdalomból, önvádba is átmehet és a fizikai tünetek már érkeznek is: gyomorgörcs (önsajnálat, bűntudat) köhögés (ki nem mondott és le nem nyelt) nátha (távolságtartás mindenkitől) stb. 
Közelebb került a második hölgy a céljához? Hamar el fogja érni? Sajnos NEM! Sőt! Ezzel visszaveti magát a fejlődésében, ezáltal a célja elérésében is, mert nem előre tekint, nem a megoldást keresi, hanem időt pocsékol a betegségre és az hozzá kapcsolódó érzelmekre mit önsajnálat, irigység, harag, düh stb.
Kineziológiai- és légző gyakorlatok segítik az elengedést, a kilégzést és jóga gyakorlatok a harmónia megteremtését. Mindemellett fontos hogy a mindennapi gondolkodásunkra, döntéseinkre tudatosan odafigyeljünk, ezzel biztosítva mindennapi boldogságunkat és testünk szabadságát.

Mikor a test-lélek-szellem harmóniában van, akkor egész, egész-séges vagy. Ezen egység eléréséhez fontos, hogy legalább magaddal legyél őszinte és szeresd önmagad. Ha el szeretnéd érni vágyaidat, akkor minden gondolatodat, cselekedetet járja át a SZERETET!